Bar Mokum, it’s all in the family!

Nergens in Amsterdam betere cocktails dan in De Pijp!

We kunnen er niet omheen; het is corona. Een vervelende tijd voor iedereen, waarin we figuurlijk met handen en voeten aan huis gebonden zitten. En dan is het zaak om er maar het beste van te maken. Wat doe je als je thuis de dagen moet slijten om coronavrij te blijven? Dan doe je zoveel mogelijk met je familie. En dat is precies wat wij ook doen. Tijd dus om je voor te stellen aan ons jonge broertje in De Pijp: Bar Mokum, de gezelligste cocktailbar van Amsterdam.

Van je familie moet je het hebben

Familie is alles voor ons. Daar gaan wij voor door het vuur. Dat geldt dus ook voor onze jonge broer Bar Mokum. Net als iedereen die in de horeca actief is, is Bar Mokum ook gesloten. En dat is jammer, want het ging allemaal zo lekker met de bar. Steeds meer mensen uit binnen- en buitenland wisten onze gezellige cocktailbar te vinden. En op menig toeristisch ingesteld blog zijn we uitgeroepen tot de ‘gezelligste cocktailbar van Amsterdam’. Dat vinden we zeer eervol. En daarom laten we je graag lezen wat er over Bar Mokum geschreven wordt. Mocht je Bar Mokum nog niet kennen? Dan is dit meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken.

De lekkerste cocktails van Nederlandse bodem

Is het voor werk of privé? Dat maakt eigenlijk niet uit. Een topavondje met vrienden of collega’s in Amsterdam beleef je in de Amsterdams Pijp. Een wijk die sowieso als zeer bruisend bekend staat. En als je met vrienden of collega’s in die bruisende Pijp de leukste cocktailbar van de stad bezoekt, zit je echt gebakken. Zoals gezegd vonden wij na veel speurwerk – en iets te veel late avonden – de perfecte cocktailbar met de beste cocktails in De Pijp. Ze hebben er een uitgebreid assortiment tot de verbeelding sprekende cocktails met illustere namen als Gin & Tonic, Pornstar Martini, Dark & Stormy en Espresso Martini. Veel van deze cocktails gaan overigens ‘undercover’ met namen als Ginnegapper, Habbelebabs, Rauwdouwer en Gleuvenrijder. Goede Nederlandse namen voor cocktails die bestaan uit drankjes van voornamelijk Nederlandse distilleerderijen.

Amsterdamse cocktails zonder al te veel poespas

In Amsterdam houden ze niet van blaaskaken met veel poespas. De poespas is er in de cocktails in De Pijp dan ook uitgelaten. Wel voldoen ze aan de Amsterdamse wetmatigheden met de benamingen heroïsch, heldhaftig en eigenzinnig. In deze cocktail bar drink je dus vooral stijlvolle cocktails die zonder al te veel bravoure zijn samengesteld.

Workshop cocktails maken

Als je de beste cocktails in De Pijp eenmaal geproefd hebt, wil je ze misschien ook wel zelf kunnen maken. Volg dan met je gezelschap een inspirerende workshop cocktails maken. Je hebt gegarandeerd een gezellige avond.

Meer weten over Bar Mokum?

We kunnen ons voorstellen dat je meer wilt weten Kijk dan gerust eens op de website van Bar Mokum. Het zou natuurlijk leuk zijn als je een keertje een bezoek brengt voor het drinken van een heerlijke cocktail, zodra alle horeca weer open mag. In de tussentijd: stay safe, stay healthy!!

barmokum