Gratis pancakes voor de zorg: de actie van Moak Pancakes

Bedankje voor de helden in de zorg

Voor onze helden in de zorg hebben we de afgelopen tijd een speciale actie gestart. Met de hulp van enkele geweldige vrijwilligers hebben we in Amsterdam voedselpakketjes naar zorgmedewerkers gebracht. Zij konden genieten van de lekkere pannenkoeken van Moak Pancakes, als bedankje voor hun ongelooflijke inzet. In dit blog vertellen we hoe dit precies gegaan is.

Een lekkere maaltijd van Moak

De mensen in de zorg redden elke dag weer mensenlevens, al sinds het coronavirus in Nederland opdook. Zij mochten dus zeker wel eens bedankt worden. Bij Moak Pancakes deden we dat met waar wij het beste in zijn: lekkere American pancakes. Voor Amsterdamse zorgmedewerkers gingen we aan de slag met het maken van een pakket: drie pannenkoeken, vers fruit, een gembershot, een vers sapje, kokoswater en eiwitpoeder. Met de hulp van een aantal geweldige partijen die hielpen om de pakketjes te vullen, en een crowdfundingsactie, konden we de actie opzetten.

Hoe de actie verliep

In het begin nodigden we zorgmedewerkers uit om hun pakketje op te halen in het restaurant. Hier werd al veel gebruik van gemaakt, maar we zagen ook dat veel mensen in de zorg zo druk bezig waren, dat ze helemaal niet de mogelijkheid hadden om langs te komen. Vandaar dat we de hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers hebben ingeschakeld die de pakketjes naar de zorginstellingen brachten. In het eerste weekend hebben we aan duizend mensen een pakket bezorgd, en het weekend daarna waren dat al drieduizend mensen. We gingen langs bij onder andere alarmcentrales, ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Hoewel veel mensen in eerste instantie erg verrast waren, was iedereen ook erg dankbaar, wat ontzettend mooi was om te zien.

Pancakes afhalen

Het liefst willen we de actie zo veel mogelijk voortzetten. Daar kun je mee helpen, want we hebben een crowdfundingsactie opgezet om nog meer zorghelden in het zonnetje te zetten. Wil jij nu zelf ook genieten van een heerlijke American pancake van Moak? Ook dat kan nog gewoon! Hoewel je helaas niet meer lekker in het restaurant kunt komen eten, kun je wel nog een pannenkoekenpakket afhalen! Je kunt bestellen via 06-19340787 of 06-57580081. Vervolgens kun je je bestelling tussen 8:30 en 14:00 af komen halen in Moak de Pijp. Zo geniet je ook gewoon thuis van onze heerlijke pannenkoeken.

moak-pannenkoeken-actie