Verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse pannenkoeken

Pancake en pannenkoek zijn niet hetzelfde

Bij Moak Pancakes serveren we, zoals de naam al zegt, de allerlekkerste pancakes! Gecombineerd met heerlijke sides en smakelijke smoothies en juices is ontbijten en lunchen bij Moak Pancakes echt een feest. Maar betekent het nu dat je gewoon een bord Hollandse pannenkoeken voor je neus krijgt? Zeker niet! Er zit namelijk echt wel een verschil tussen de Nederlandse pannenkoek en de Amerikaanse pancake. Wij vertellen je graag meer over dat verschil.

Landelijke variaties

De Amerikaanse pancake is een variant van de pannenkoek die wij hier in Nederland kennen. En onze Nederlandse pannenkoek is op haar beurt weer afgeleid van de Franse crêpe, die overigens ook de Japanse okonomiyaki (een hartige pannenkoek) geïnspireerd heeft. Wij van Moak Pancakes maken graag de heerlijke Amerikaanse versie voor je klaar. Het verschil tussen Nederlandse en Amerikaans pannenkoeken zit hem in het feit dat de Amerikaanse versie rijst tijdens het bakken. Er wordt bakpoeder en baking soda aan het beslag toegevoegd, waardoor de pancakes lekker dik, licht en fluffy worden. In Amerika mag bij een stapel pancakes ook een flinke scheut ‘maple syrup’ (esdoornsiroop of ahornsiroop) niet ontbreken. Ook worden ze regelmatig bedekt met gesmolten boter of geserveerd met plakken bacon.

Een gezonde variatie

Kun je bij Moak Pancakes ook zo’n vet gerecht verwachten? Nee, wij geven aan onze pancakes een unieke, gezonde draai. We maken ze 100% suikervrij met biologisch volkoren tarwebloem meel en biologische karnemelk. Bovendien hebben we vegan variaties, gemaakt met handgeplukte saffraan. Tijdens het bereiden van de pancakes gebruiken we geen zout en slechts een likje boter, en is de groente en het fruit altijd lekker vers. De pancakes worden geserveerd met smakelijke en gezonde extra’s zoals fruit en/of noten. Wat drink je daarbij? Wat dacht je van onze heerlijke, 100% natuurlijke (en super gezonde) slowjuices! Deze zorgen voor een healthy boost, aangezien ze vol zitten met vitamines. Hierdoor helpen ze ook nog eens tegen migraine, huidklachten, spierpijn of zelfs verkoudheid en de griep. Van onze heerlijke pancakes en drankjes kun je dus zonder schuldgevoel genieten.

Kom onze pancakes proeven!

We nodigen je van harte uit om onze American pancakes in Amsterdam te komen proeven, onder het genot van chille hip-hop tracks van back-in-the-day. Bij ons staat lekker eten en gastvrijheid centraal. Je hoeft niet te reserveren, maar kunt zo binnenlopen. Kom langs, en ontdek zelf het verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse pannenkoeken!